Coffee shop 


Pentru noi, Origo este locul în care ne-am dorit mereu să lucrăm și locul unde venim zi de zi cu plăcere. Aici stabilim noi standarde în prepararea și servirea cafelei de specialitate și încercăm să explorăm în amănunt potențialul acesteia, urmărindu-i evoluția de la fermă, la prăjitorie, la espressor și în ceașcă.

VEZI HARTĂ

Prăjitoria

Rolul prăjitoriei noastre este de a asigura cafea de specialitate proaspăt prăjită pentru propriul coffee shop, pentru comunitatea care s-a format în jurul acestuia, dar și pentru cei care s-au îndrăgostit de cafea și vor să își deschidă propriile locații.

Prăjitorul cu care ne mândrim se numește Loring Smart Roaster și este considerat cel mai bun prăjitor din lume la ora actuală. Cu ajutorul lui putem să controlăm în detaliu profilul de prăjire al boabelor și să avem totodată grijă de natură, pentru că nu emite fum și consumă mult mai puțină energie față de mașinile tradiționale.

Vinuri autohtone și Cocktail-uri concept

La apus, ceștile de cafea se transformă în pahare de cocktail, cu mixuri savuroase. Inspirația o luăm din ingrediente de sezon, pe care le combinăm cu spirtoase atent selecționate. Iar pentru ca experiența la bar să fie întotdeauna uluitoare, preparatele sunt schimbate la intervale de 1-2 luni.

Pentru partea de vinuri, am făcut o selecție de soiuri românești care ne-au încântat prin calitate. Acestora le-am alăturat doua platouri de bunătăți  locale, foarte gustoase: unul cu brânzeturi și altul cu preparate din carne. Selecția de brânzeturi cuprinde: Horezu, un fel de parmezan românesc; Năsal, brânză moale, maturată în grota Țaga; Trascău, maturată minim 6 luni și Peștera, maturată minim 2 luni; Solomonescu, o brânză de burduf din zona Vatra Dornei; La Coline, brânză de capra, semimaturată, cu o structură fină. Iar pentru preparatele din carne am ales piept de rață și piept de curcan afumate; babic și ghiudem; beef jerky și dulcețuri de la Dulceața lui Răzvan.


Echipa

Pentru că la baza a tot ceea ce facem stă pasiunea, ne caracterizează voia bună. Iar pentru menținerea acesteia, ne interesează: educația continuă și promovarea curiozității și a pasiunii prietenilor care ne trec pragul.