Care este conceptul Origo? 

Atenția noastră se concentrează pe un singur vis: să dezvoltăm domeniul cafelei de specialitate în România, să explorăm potențialul acesteia în gust, urmărindu-i întregul parcurs: de la fermă, la prăjitorie și în ceașcă.

Ziua suntem un coffee shop cu cafea de speacialitate proaspăt prăjită. Avem mereu două tipuri de cafea pentru espresso și alte două sau trei pentru filtru.

Seara închidem espressorul, iar echipa de barista este inlocuită de bartenderi la fel de pasionați, care vă vor întâmpina cu o selecție de vinuri românești și cocktail-uri concept savuroase.

Însă cea mai frumoasă realizare este prăjitoria. Rolul acesteia este de a asigura cafea de specialitate proaspăt prăjită pentru propriul coffee shop, pentru comunitatea care s-a format în jurul acestuia, dar și pentru cei care s-au îndrăgostit de cafea și vor să își deschidă propriile locații.

Prăjitorul cu care ne mândrim se numește Loring Smart Roaster și este considerat cel mi bun prăjitor din lume, la ora actuală. Cu ajutorul lui putem să controlăm în detaliu profilul de prăjire al boabelor și să avem totodată grijă de natură, pentru că nu emite fum și consumă mult mai puțină energie față de mașinile tradiționale.

 

Cum ne găsești?

Coffee Shop-ul nostru este situat pe Str. Lipscani, nr. 9. Atenție, nu se află în centrul istoric! 
Reper: Energiea Pub, intersecția Ion Brezoianu – Lipscani.
Poți verifica harta aici.

 

Care sunt produsele Origo?

Selecția noastră de produse și servicii poate fi ușor sintetizată, urmărind categoriile principale:

  • Coffee shop: preparate specifice pentru partea de zi - cafea de speacialitate proaspăt prăjită, selecție de ceaiuri și infuzii de plante, mixuri de fructe; preparate specifice pentru partea de seară - selecție de vinuri autohtone, platouri cu branzeturi românești și cocktail-uri concept.

Poți afla mai multe detalii la rubrica: Meniu zi. Meniu seară.

  • Prăjitorie: cafea de specialitate și ceai pentru acasă, dar și pentru cei care își doresc să își deschidă propriile locații; ustensile pentru prepararea cafelei acasă; soluție de catering; consultanță pentru locații; ateliere de pregătire pentru barista și pentru home barista.

Poți afla mai multe detalii la rubrica: Shop.

 

Care sunt termenii cu care trebuie să se familiarizeze un inițiat în domeniul cafelei de specialitate?

Do you speak Coffee - este o rubrică în cadrul căreia am explicat, cât am putut de cuprinzător, termeni din domeniul cafelei de specialitate, pe care orice pasionat sau inițiat în acest domeniu îi poate întâlni.

Poți vizualiza lista de termeni și definiții la rubrica: Do you speak coffee. 

Pentru întrebări sau curiozități suntem online. Te poți abona la newsletter-ul nostru lunar, sau ne poți urmări pe canale de Social Media.

 

Confidențialitate.

Pentru noi este foarte important acest aspect. Poți avea încredere deplină în noi privind confidențialitatea datelor tale personale. Vizitează rubrica noastră de Termeni pentru o prezentare și mai detaliată despre responsabilitatea și respectul cu care gestionăm datele tale personale.