Atunci când ai nevoie de o dimineață plină de energie, Syphon este o metodă prin care poți obține o cafea cu mai multă cofeină decât cele obținute prin alte metode de preparare și cu o corpolență mai ridicată.

Etapa 1. Pregătiri.

  • Ai nevoie de 18 gr cafea, 300 ml apă fierbinte filtrată, setul de syphon, sursă de căldură (lampă cu ulei sau gaz), cântar, râșniță, paletă de bambus pentru amestecat și timer;
  • Pregătește syphon-­ul pentru preparare, cântărește 300 ml de apă fierbinte în bolul inferior și pune-l deasupra sursei de căldură;
  • Montează filtrul de hârtie, înșurubează filtrul metalic al syphon­ului fixându-l în partea superioară și umezește-l cu apă fierbinte;
  • Pune partea superioară peste bolul inferior și așteaptă să urce aproape toată apa (stai liniștit, mereu rămâne puțină apă jos);
  • Între timp, cântărește și macină cafeaua

Etapa 2. Extracția.

  • Când apa a urcat, adaugă cafeaua măcinată și pornește timer­ul;
  • Folosește spatula pentru a te asigura că toată cafeaua s-­a umezit și este în contact cu apa;
  • Așteaptă 30 de secunde și mai amestecă încă o dată, prin trei mișcări față­-spate ale spatulei, suficiente cât să creezi turbulențe în cafea;
  • După 1 minut și 10 secunde, amestecă de 3 ori circular în cafea, folosind spatula, și îndepărtează sursa de căldură;
  • Așteaptă până când toată cafeaua coboară în bolul inferior (zațul va forma o bulă în cel superior) și îți poți curăța echipamentul, pentru a lăsa un pic cafeaua să se mai răcească.

 

    Leave a comment