Chemex-ul este metoda ideală pentru momentele când îți dorești să prepari îndeajuns de multă cafea, cât pentru întregul grup de prieteni. Vei obține un preparat cu note clare și corp delicat.

Etapa 1. Pregătiri.

  • Ai nevoie de 24 gr cafea, 500 ml apă fierbinte filtrată, filtru de hârtie, cântar, râșniță, timer și kettle, pentru a turna apa constant.
  • Pregătește apa caldă în kettle, apoi așteaptă un timp să se răcească puțin înainte de a o turna peste cafea
  • Cântărește și macină cafeaua, apoi ia filtrul de hârtie și se pune-l în Chemex cu 3 părți de hârtie pe un perete și o parte pe celălalt perete;
  • Spală filtrul cu apă fierbinte, pentru a încălzi Chemexul și pentru a înlătura gustul de hârtie;
  • Aruncă apa din Chemex, pune-l pe cântar (nu uita să îl setezi la zero) și pune cafeaua măcinată în filtru

Etapa 2. Extracția. 

  • Toarnă ușor, cu mișcări circulare, 48 ml apă, astfel încât să umezești toată cafeaua;
  • Blooming – așteaptă 30 de secunde, astfel încât cafeaua să poată elimina o parte din gaze;
  • Continuă să torni apa cu mișcări circulare, încercând să păstrezi un nivel constant, până când cântarul arată 400 ml. Întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute.
  • Așteaptă să curgă cafeaua, fără să miști chemexul, aruncă filtrul de hârtie.

    Leave a comment