Motivul pentru care ne place atât de mult Aeropress-ul se datorează corpolenței plăcute și texturii mătăsoase pe care o are cafeaua preparată cu acesta, În plus, este un instrument ușor de folosit și întreținut, pe care l-am lua cu noi chiar și pe vârful multelui.

Etapa 1. Pregătiri. 

  • 15 gr de cafea proaspăt prăjită, 250 ml apă fierbinte filtrată, cântar, timer, filtrul de hârtie pentru aeropress, o râșniță;
  • Pune apa filtrată la fiert și las-o puțin timp să se răcească, înainte să începi să o torni peste cafea. În felul acesta, nu vei risca să „arzi” sau să supraextragi cafeaua;
  • Montează aeropress­ul, pune filtrul de hârtie în capacul aeropress­ului și umezește­l și pe el cu apă, pentru a înlătura gustul de hârtie.

Etapa 2. Extracția

  • Macină puțin mai gros cele 15 gr de cafea boabe. Iar dacă ai cafea gata măcinată și nu ai cântar, poți să măsori cam două linguri și jumătate
  • Pornește timer­ul și toarnă apă 3/4 din aeropress (până la cifra 2) și folosește spatula să amesteci, pentru a te asigura că toată cafeaua este în contact cu apa (ar trebui să nu dureze mai mult de 20­30 de secunde);

  • Umple apoi aeropress­ul de apă (până la 250 ml);
  • Înfiletează filtrul;
  • La 1 min și 10 secunde, răstoarnă aeropress­ul peste cană sau server­ul de cafea și presează până curge toată apa;
  • Acum poți să cureți aeropress­ul și să te bucuri de cafea, în ce ordine prefer.

    Leave a comment