Ne place să preparăm cafea cu ajutorul V60 pentru că obținem întotdeauna o cafea cu arome clare și un gust delicat.

Etapa 1. Pregătiri.

  • Ai nevoie de: 15 gr cafea, 500 ml apă fierbinte filtratată, un dripper V60, filtrul de hârtie, cântar, timer, kettle pentru a turna apa constant și un server de cafea;
  • Fierbe apa filtrată, atât pentru prepararea cafelei, cât și pentru spălarea filtrului de hârtie;
  • Între timp, cântărește și râșnește cafeaua;
  • Pune filtrul de hârtie în conul de V60, peste un server de cafea și umezește-l cu apă fierbinte. În felul acesta încălzești și server­ul;
  • Aruncă apa din server, pune-l pe cântar (nu uita să îl setezi la zero) și pune cafeaua măcinată în filtrul V60.

 Etapa 2. Extracția.

  • Pornește timer-ul și umezește cafeaua măcinată, turnând 30 ml de apă prin mișcări circulare. În prepararea cafelei cu ajutorul V60, este important ca apa să nu atingă peretele de hârtie al filtrului;
  • Blooming – așteaptă 30 de secunde, astfel încât cafeaua să poată elimina o parte din gaze;
  • Continuă să torni apa încet, cu mișcări circulare, încercând să păstrezi un nivel constant, până când cântarul va arăta 250 ml. Întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute;
  • Așteaptă să curgă cafeaua, fără să miști server­ul, iar după ce în filtru rămâne doar zațul, îndepărtează conul definitiv și poți să te bucuri de cafea.

    Leave a comment